Anti-rimpel

Als freelance journalist kom ik soms de meest rare onderwerpen tegen. Zoals scheersjablonen voor de schaamstreek of een antirimpel-beha. Voordat ik iets over deze Nederlandse uitvindingen schrijf, wil ik ze natuurlijk wel eerst zelf testen.

Zo ook deze bijzondere nachtbeha die volgens wetenschappelijk onderzoek de rimpels in het decolleté wegpoetst. Ik wist niet eens dat je daar lijntjes kon krijgen, maar blijkbaar ontstaan ze als je borsten ’s nachts tegen elkaar aandrukken als je op je zij of buik slaapt. Wat begint met lichte kreukels die ’s ochtends snel wegtrekken eindigt later in verticale groeven die niet meer willen verdwijnen.

Al zit ik nog in de kreukelfase, volgens de ontwerpster werkt de nachtbeha ook preventief. Als fulltime zijslaper wil ik natuurlijk voorkomen dat ik straks alleen nog hoogsluitende truitjes kan dragen. Dus de afgelopen dagen sliep ik prinsheerlijk met dit extra steuntje. En ik moet zeggen: bij het opstaan is er zelfs geen plooitje te ontdekken.
Manlief is minder blij. Want echt sexy kun je dit exemplaar niet noemen. Zo’n kussentje met bandjes ziet er niet uit, daar kunnen zelfs de schattige strikjes niets aan veranderen. Dus weg met dat ding. Zolang deze zone overdag kreukelvrij is, blijft hij in mijn nachtkastje. Anders dalen niet alleen de rimpels tot een nulpunt…

NHD Column In 60 seconde 2010