Achtergrond

Als tiener maakte ik mijn eigen dierentijdschrift. Ik deed interviews, schreef korte verhalen, bedacht vragen voor de rubriek ‘Michèle geeft antwoord’ en gaf daarin vervolgens hele handige tips en adviezen 🙂 Mijn magazine verkocht ik aan buren, bekenden en dierenliefhebbers uit de buurt. Schrijven vond ik toen al geweldig en dat is altijd zo gebleven.

Tijdens mijn studie Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht begon ik in 1996 als freelance journalist bij het Noordhollands Dagblad. Eerst voor de sportredactie, daarna voor diverse regionale edities. Tijdens mijn stage bij The Cape Times in Zuid-Afrika schreef ik mijn eerste artikel voor het Algemeen Dagblad. Na mijn studie, heb ik me een jaar gespecialiseerd tijdens de studie Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam, met als extra vak Political Islam.

Ik ben gek op schrijven, reizen en ontdekken. Een mooie combinatie, vandaar dat ik stukken schreef vanuit Zuid-Afrika, Cambodja, Vietnam, Tunesië en Finland. Maar meestal gewoon in Nederland voor dagbladen als het AD en het NHD, tijdschriften als Wij Jonge Ouders en Yoga Magazine en bedrijfsbladen als Alkmaar Sportstad en Smaakvol. Ik houd interviews, schrijf achtergrondverhalen, reportages en columns. Verhalen die ontroeren, de lezer aan het denken zetten en hopelijk soms de wereld een klein beetje verbeteren. Onderwerpen variëren van ‘Hoe verder na uitbehandelde kanker’, ‘Kinderhandel in Cambodja’, ‘Als je man homo is’, interviews met twee zwangere vriendinnen voor mijn rubriek ‘Samen op de Bank’ in WIJ Jonge Ouders en een eigen sportrubriek waarvoor ik allerlei populaire en onbekende sporten uitprobeer. Naast mijn journalistieke werk, schrijf ik webteksten, persberichten, commerciële teksten, nieuwsbrieven, ben ik community manager van Pampers Facebook. Sinds 2017 doe ik eindredactie van oa de blogs op de website Zoover.nl en schrijf daar zelf ook blogs.

Ben je benieuwd of ik iets voor jouw bedrijf kan betekenen, heb je een leuke opdracht of wil je reageren op een artikel? Laat een berichtje achter op mijn contactpagina.