‘Als anderen moe worden, heb ik over’

Vriendinnen vinden het wel eens sneu dat Simone Warmerdam (16) nauwelijks tijd heeft voor leuke dingen. Ze is in de winter altijd druk met langebaanschaatsen, in de zomer met skeeleren. Zelf heeft ze er totaal geen moeite mee. Sporten vindt ze nou eenmaal het leukste dat er is.

Simone is dagelijks op het ijs te vinden. Dit is het eerste jaar dat ze bij landelijke en gewestelijke wedstrijden meedoet. Ze werd bij het gewestelijk kampioenschap 4e op de 1500 meter en de 3 km. De langebaan gaat steeds beter, maar ze wil zich dit seizoen meer richten op marathons. ‘’Dit is pas mijn derde schaatsseizoen en het gaat hartstikke goed. Ik wil graag naam maken op de langebaan, maar marathonschaatsen trekt me ook’’, vertelt Simone. ,,Ik ben goed in lange afstanden. Als anderen moe worden, heb ik nog over om door te gaan. Dat heb je nodig bij marathons.’’

Lui

Simone is niet alleen een talent op het ijs, ook op het asfalt presteert ze goed. Ze doet op skeelers mee aan nationale en Europese wedstrijden, behaalde in 2012 zilver bij de puntenkoers op het NK Baan. De twee sporten zijn goed te combineren, maar als ze een keuze moet maken wordt het toch skeeleren. ‘’Skeeleren doe je lekker buiten en wanneer je wilt. Maar de liefde voor schaatsen groeit. Het gaat steeds beter, met mijn nieuwe ijzers vlieg ik over de baan. Ik zou het allebei niet willen missen.’’

Terwijl vriendinnen of klasgenoten zich wel eens afvragen of Simone nog wel tijd heeft voor leuke dingen, doet ze zelf niets liever dan sporten. Dat ze voor haar sport soms feestjes en leuke uitjes aan haar neus voorbij moet laten gaan, is dus geen enkel probleem. ,,Ik moet er veel voor laten, maar krijg er nog meer voor terug. Met skeeleren heb ik wedstrijden gedaan in Italië, Duitsland en België. Dat is zo gaaf’’, vertelt ze enthousiast. ,,Ik heb het ook nodig om elke dag te sporten. Daar voel ik me goed bij, krijg ik energie van. Een weekje vakantie vind ik niks. Daar word ik alleen maar lui van.’’

Januari 2014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × drie =