Bewoners slaan eerste paal in Wervershoof

De bouw van de veertien nieuwe woningen aan de Simon Koopmanstraat in Wervershoof is in volle gang. Op 23 september sloegen oude en nieuwe bewoners samen de eerste paal met een authentieke driepoot heistelling in de grond. Met een luide klap en een explosie van confetti ging de bouw feestelijk van start. ,,Ik kan niet wachten tot we eindelijk terug kunnen naar ons buurtje’’, aldus blije bewoonster Heidi Pannekeet.

Alle oude en nieuwe bewoners trokken hard aan de touwen van de heistelling en sloegen met een flinke dreun de eerste paal van de nieuwbouw in de grond. De verwachting is dat zij volgend jaar juli hun nieuwe woningen kunnen betrekken. Er zijn vijf nieuwe bewoners, de overige huurders keren terug naar hun oude buurtje. ‘’Ik heb er zo’n zin in’’, zegt Heidi Pannekeet blij. ‘’Nog even geduld en dan kunnen we eindelijk terug naar ons oude stekje. De tuin hebben we al die tijd onderhouden, de schuur is net opgeknapt en straks staat daar onze prachtige nieuwe woning. Het huis waar we nu tijdelijk zitten is prima, maar ik mis de buren, het buurtje, ons huis aan het water en de tuin waar de zon de hele dag schijnt.’’
De bewoners en directeur Hans Kröger zijn zeer verheugd met de start van de bouw. Er is een lang traject aan vooraf gegaan. De bewoners hadden in eerste instantie moeite met de sloop van hun woningen. De huizen, gebouwd in 1951, waren te klein en nauwelijks geïsoleerd, maar de bewoners woonden er met veel plezier. Uiteindelijk zijn ze toch akkoord gegaan met de sloop en tot de oplevering wonen ze ergens anders.
‘’Het begin was even moeilijk. Die huizen hebben een verleden. Dat is nostalgie. Onze kinderen zijn er opgegroeid. Het is raar als dat gesloopt wordt’’, vertelt Emmy Bakker. ‘’Inmiddels zijn we aan het idee gewend en zijn we vooral heel erg blij dat we er een geweldig huis voor terug krijgen. Wij wonen straks een paar deuren verder dan voorheen, want we krijgen een hoekhuis. Ideaal die extra ruimte en de vele inspraak die we hebben gehad.’’
Siska Mol kan ook niet wachten om terug te keren naar haar oude buurt. Ze woont tijdelijk in een mooi huis aan de Mendelstraat, maar ze mist de reuring van de Simon Koopmanstraat. ‘’Waar we nu wonen is het zo stil. Er rijdt niks langs’’, aldus Mol. ‘’Dat is hier wel anders. Aan de achterkant heb je rust, maar voor gebeurt er altijd wat. Als je bij het raam zit, kan je blijven zwaaien. Dat mis is wel. Heerlijk om straks weer terug te zijn!’’
De nieuwe woningen hebben een moderne uitstraling door de afwisseling in het metselwerk, zowel in kleur als in diepte. De voorgevel bestaat uit twee bouwlagen met een schuine kap. Aan de achterzijde gaat de kap tot de eerste verdieping door. De woningen zijn met 6,60 meter breed en 11,50 diep royaal.

December 2013

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 17 =