In economisch mindere tijden krijgt WoonStore juist een boost

WoonStore heeft een metamorfose ondergaan. Na een grootscheepse verbouwing heeft de woonwinkel een andere wandelroute, indeling, assortiment en een geweldige lunchroom bij de in- en uitgang. Mirjam en Gerjan zijn trots op het resultaat. ‘Het totaalplaatje klopt.’   

Mirjam,,We hebben een spannende tijd achter de rug. De verbouwing heeft drie maanden geduurd, zonder dat we een dag dicht zijn geweest. De leveranciers hadden tijdens de verbouwing grootscheepse acties om ruimte te maken voor de nieuwe collecties. De zaak is toch ons vierde kindje, ik kon niet wachten tot de verbouwing klaar was. De klanten gelukkig ook niet, zij stonden te trappelen om het resultaat te bekijken. Alle reacties zijn heel positief en we zijn er zelf ook ontzettend blij mee. De hele winkel is onder handen genomen. Het concept is hetzelfde, WoonStore is dé woonwinkel voor meubels en accessoires. We hebben 110 aparte ruimten die elk worden gehuurd en ingericht door verschillende verkopers. Dat is gelijk gebleven, maar de wandelroute, indeling en het assortiment is anders. Voorheen hadden we meer verschillende eilandjes, nu is alles overzichtelijker neergezet. De meubels zijn gegroepeerd, van bedden tot kinderspullen, van tekstborden tot kleden, krukjes tot zeepjes en van keukengerei tot kussens. Het staat allemaal in verschillende afdelingen bij elkaar. Zo krijgen klanten een veel beter beeld van ons gevarieerde en wekelijks wisselende assortiment. Niet alleen de winkel, ook de inhoud heeft een update gekregen. Door de economische tegenwind liep het aantal leveranciers van woondecoratie in binnen- en buitenland terug. Daardoor kregen we te veel huurders die bij dezelfde leverancier inkochten. Het aanbod vervlakte, de nadruk lag iets te veel op landelijk. Terwijl wij juist een gevarieerd aanbod willen blijven bieden. De diversiteit is ook onze kracht. Vandaar dat we nieuwe merken hebben aangetrokken, zoals Leonardo, By-Boo, Nextime, Zuiver, Karlsson, Kare Design en populaire merken als PT, Riverdale en Rescued zijn uitgebreid. In de vernieuwde WoonStore kun je nog steeds terecht voor elke stijl. Van strak tot romantisch, van retro tot modern en van landelijk tot neontinten.

Een andere super leuke verandering is dat er in ons restaurant workshops worden gegeven aan kinderen en volwassenen. Terwijl de ouders aan het shoppen zijn, kunnen kinderen lekker knippen, plakken en knutselen tijdens een workshop ‘Vogelhuisje maken’ of ‘Pimp je kinderkamer’. Dames die meer willen weten over de styling van hun woning, kunnen een workshop ‘Moodboards maken’ volgen. Of hun eigen kussentje ontwerpen en maken onder begeleiding van een stylist. We maken een klein feestje van de workshops. Limonade of bubbels erbij, wat lekkers en natuurlijk neem je de zelfgemaakte creatie mee naar huis. Ben je ook zo benieuwd naar de vernieuwde WoonStore, de leuke workshops en het heerlijke eten in ons restaurant, kom gezellig langs!”

Gerjan: ,,Ja we zijn enorm trots op het resultaat van de verbouwing. Je kunt in economisch mindere tijden in de woonbranche wel achterover zitten en wachten totdat er andere tijden aanbreken, maar dit is voor ons juist de tijd om WoonStore een boost te geven! Om klanten en leveranciers te verrassen en te laten genieten van hun bezoek aan ons. Het totaalplaatje klopt. We hebben een vernieuwd en breed aanbod en een centrale in- en uitgang met daarbij een mooi restaurant. Ideaal. Voorheen moesten we soms klanten via sluiproutes naar de kassa en het restaurant brengen, nu ligt het mooi centraal. Ze kunnen meteen bij binnenkomst en na het shoppen genieten van een lekkere Nespresso of een heerlijk broodje. Het restaurant is in eigen beheer en klanten kunnen er lekker zitten en perfect eten. Ben Leune maakt alles vers, van smoothies tot ballen gehakt en van tonijnsalade tot heerlijke soep. Op vrijdagavond hebben we een koopavond gerecht. Ideaal voor ons personeel, leveranciers en natuurlijk onze klanten. Het is nieuw en dus nog niet zo bekend, maar via via weten meer mensen ervan. Het wordt steeds voller, hartstikke leuk natuurlijk. We hebben een mooie speelhoek voor de kinderen laten bouwen in het restaurant. Met stoeltjes, tafels, spelletjes, grote Legostenen om mee te bouwen en een televisie. Kinderen kunnen zich daar lekker uitleven, terwijl de ouders genieten van hun lunch. Onze kinderen kunnen er in elk geval geen genoeg van krijgen. De jongste, Sem van 4, speelt graag in de kinderhoek, de middelste, Floor van 7, vindt het vooral heeeel leuk om hier te lunchen. Ze meldt ons dat ‘Ben wel weet wat ik lekker vindt’ en bestelt dan steevast een gebakken ei. Iets wat helemaal niet op de kaart staat, maar hij met liefde voor haar maakt!

Nu de verbouwing achter de rug is en alles lekker draait, wil ik de website en Facebook aanpakken. Dat heb ik eerlijk gezegd een beetje links laten liggen door alle drukte. Er komen weer leuke prijsvragen, weetjes en winacties via Facebook en iets wat onze klanten al tijden willen: online shoppen! Vanaf de tweede helft van dit jaar kunnen klanten via onze website artikelen bestellen. De vraag is groot, dus daar willen we graag aan voldoen.”

Zes artikelen in het magazine van WoonStore, Smaak Vol, mei 2014 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − 6 =