Nesteldrang

Met nog drie maanden te gaan, word ik soms lichtelijk onrustig. Volgens manlief is vrijwel alles gereed voor de komst van onze kleine. Maar voorlopig kan de baby alleen zonder babyzeep in bad, moet ze daarna op een lege commode opdrogen en kan ze in een kale kinderwagen slapen. Verder ontbreekt alles.

Bedje, aankleedkussen, lakens, verzorgingsproducten, box, wipper, dekens, accessoires: het moet nog worden aangeschaft. Net als een logeerbed, nieuwe vloer en gordijnen voor de hele bovenverdieping. Hoezo alles gereed?! Dat ik me daar druk over maak, is volgens omstanders volkomen onterecht. Het heeft ook niks te maken met een overvolle agenda. Nee, ik ben blijkbaar ongeduldig en lastig door het fenomeen nesteldrang. Geen idee dat ik daar last van had, maar mijn man wordt er van alle kanten voor gewaarschuwd.

Voor mensen die me ’s avonds laat met een lege kinderwagen op straat tegenkomen, denk niet dat mijn hormonen echt op hol zijn geslagen. Deze proefritjes zijn niet bedoeld om te wennen aan het moederschap of om de nieuwe Joolz in te rijden. Ze zijn bedoeld als training voor de hond. Zodat hij straks netjes naast de wagen loopt en me niet met baby en al de bosjes intrekt. Ik leg het maar even uit, voordat ook dat wordt toegeschreven aan de nesteldrang.

NHD Column In 60 seconde 2011

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven − 1 =