Rozen voor Marloes Duijts

20 rozen, 20 vragen. Dat is het Vriendin-boeket. Deze week ontmoet Vriendin’s Michèle Marloes, de vrouw van volkszanger Frans Duijts. Zij mag 10 rozen uitkiezen en de bijbehorende vragen op de kaartjes beantwoorden.

 1. Wat is je mooiste dierenmoment?

‘’Ik ben gek op dieren. We hebben een hond, twee cavia’s en twee vissen. Ik heb van alles met ze meegemaakt, maar mijn mooiste moment was toch op mijn veertiende met mijn verzorgpony. Ik ben wezenloos van paarden, liep altijd rond op de manege. Toen mijn verzorgpony een veulen kreeg, mocht ik erbij zijn. We hadden allemaal hooibalen in de stal neergelegd en daar beviel ze. Heel indrukwekkend om te zien. Nadat de moeder dat kleine paardje had schoongelikt, probeerde ze te staan. Wankelend kwam ze overeind. Dat was zo mooi!

Doordat ik haar geboorte van zo dichtbij had meegemaakt, voelde Noghty Girl echt als mijn paardje. Ik deed alles met haar. Ik verzorgde haar, deed de eerste halster om en leerde haar zoveel mogelijk. We hadden echt een bijzondere band.

Anderhalf jaar later verhuisden we en moest ik mijn paardje achterlaten. Dat was heel zwaar. Ik heb er zoveel verdriet om gehad. Ik ben nooit meer teruggegaan, dat wilde ik niet. Ik heb daarna ook alles afgezworen wat met paarden te maken heeft. Raar misschien, maar ik vond het gewoon te moeilijk.

Onze oudste heeft dezelfde passie voor paarden. Als zij straks wil paardrijden, wie weet pak ik het dan ook wel weer op.’’

 2. Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

‘’Voor mijn eerste verjaardag samen met Frans, wilde ik eigenlijk alleen maar een rode roos. Dat leek me zo romantisch. Een roos is voor mij echt het symbool van de liefde. Wat dat betreft ben ik heel blij met deze prachtige bos van Vriendin.

We zaten met de hele familie bij elkaar toen Frans binnen kwam met mijn cadeau. Vol spanning maakte ik het pakket open en wat zat erin… een mini barbecue. Ik probeerde me goed te houden, maar was echt teleurgesteld. Ik ben niet ondankbaar, maar wat moest ik met zo’n ding?

Gelukkig pakte hij daarna een pakje met daarin een hele mooie armband. Wat was ik blij!

Mijn familie wist dat Frans een geintje met me uit wilde halen, ze hebben zich rot gelachen. Nog steeds wordt het verhaal tijdens familieweekenden opgerakeld. Dan wordt mijn teleurgestelde gezicht weer nagedaan tot hilariteit van iedereen.

Die roos kreeg ik dus niet voor mijn verjaardag, maar dat heeft Frans daarna wel goedgemaakt. Ik heb veel rozen van heb gehad en tegenwoordig neemt hij elk weekend wel zes bossen bloemen voor me mee. Niet zelf gekocht, hij krijgt ze van enthousiaste fans. Maar ook daar ben ik heel blij mee.’’  

 3. Is alles echt aan jou?

‘’Ja hoor, alles is honderd procent echt aan mij. Ik ben zoals ik ben en denk ook niet dat ik ooit iets aan mezelf laat veranderen. Zeker als ik kijk hoe mooi mijn moeder is, dan denk ik niet dat ik het nodig ga hebben. Ouder worden heeft z’n charmes, vind ik. Een lijntje of rimpel vind ik helemaal niet erg. Maar als mensen zich er wel aan storen of een deel van hun lichaam niet mooi vinden, dan is botox of plastische chirurgie een optie. Ik veroordeel dat niet. Het is gewoon niks voor mij.‘’

 4. Waar ben je verslaafd aan (geweest)?

‘’Aan eten. Dat is een groot probleem voor mij. Elke dag is het weer een worsteling. Toen ik Frans leerde kennen woog ik 65 kilo. Ik was slank, at weinig, wilde ook nooit iets nieuws proberen. Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Zo was ik. Met Frans ben ik meer gaan eten. Hij liet me van alles proeven en ik kwam erachter dat veel gerechten eigenlijk heel lekker zijn.

Ik eet alleen te veel slechte dingen. Vooral als ik ’s avonds alleen op de bank zit terwijl Frans aan het optreden is, grijp ik naar snoep. Ik kan dan niet stoppen, dus het blijft niet bij een stukje chocola. Ik eet de hele reep op en werk daarna nog wat chips naar binnen. Broodjes shoarma of een papatje, daar ben ik ook gek op.

Met al dat ongezonde eten, vliegen de kilo’s er natuurlijk aan. In het begin had ik er niet zo’n moeite mee, inmiddels wel. Ik heb al meerdere diëten gevolgd, maar als ik daarmee stop komen de kilo’s er weer aan.

Frans en ik houden ons nu allebei een 500 calorieën dieet. Dat betekent ‘s ochtends een flinke bak fruit, ‘s middags crackertjes, tussendoor een cup a soup en ‘s avonds onbeperkt groente en een klein stukje vlees. Verder drink ik de hele dag door water. Bij Frans is er tien kilo af en bij mij 8,5 kilo. Ik wil er nu nog 13 af.

Gezonde voeding, dat moet straks onze levensstijl worden. Dat wordt een uitdaging. Ik heb nu minder behoefte aan zoet, maar ik zou er eigenlijk niet meer aan moeten beginnen. Neem ik weer een stukje chocola, dan ga ik denk ik overstag. Het zal altijd een gevecht tegen de kilo’s blijven.’’

 5. Waar geloof jij in?

‘’Ik geloof in mezelf. Ik geloof dat als je datgene waar je voor staat bij je houdt, dat je dan alles kan bereiken wat je wilt. Dat hebben Frans en ik samen wel bewezen. We hebben geknokt voor zijn succes. Frans werkt er hard voor en ik sta hem altijd bij.

Ik geloof ook in God, maar wel op mijn eigen manier. Ik vind dat je niet perse naar de kerk moet gaan als je gelooft. Dat gevoel zit van binnen.

Frans viel in 2002 tijdens zijn werk 10 meter naar beneden. Ik dacht dat hij er was geweest. Een jaar lang zat hij thuis met open benen en heb ik hem verzorgd. Het was afwachten hoe hij zou herstellen, maar gelukkig is hij helemaal de oude geworden. Ik heb God daar echt op mijn blote knietjes voor bedankt.’’

 6. Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen wakker werd?

‘’Shit, de meiden moeten naar school.. Ze hebben nog geen vakantie. Het is zulk mooi weer, ik vind het gewoon sneu dat ze de hele dag binnen moeten zitten. Het is dat ik ze niet ziek thuis wil houden, maar anders wist ik het wel haha. Gelukkig hoeven ze nog maar even. Het is bijna zomervakantie en dan kunnen ze heerlijk hun eigen gang gaan. Dat betekent voor ons uitslapen. We zijn echte langslapers. Als de kinderen vrij zijn, blijven we allemaal lekker in bed liggen. Daar verheug ik me nu al op.’’

 7. Vind je het fijn om een bn-er te zijn?

‘’Ja en nee. Aan de ene kant vind ik het heel bijzonder. Door het succes van Frans komen we op plaatsen waar je normaal niet terecht komt. We maken dingen mee waar ik voorheen alleen maar van droomde. Zo waren we laatst met een groep artiesten voor opnames op Ibiza. Geweldig. Het was zo gezellig en we werden enorm in de watten gelegd. Daar geniet ik dan volop van.

Aan de andere kant heeft het een behoorlijke impact op ons privé-leven. Daar heb ik soms moeite mee. Laatst waren we met de kinderen naar de Efteling. Dan wil iedereen met Frans op de foto. Overal gillende meiden en mensen die een praatje met hem willen maken. De kinderen snappen die aandacht niet. Zij zien Frans gewoon als hun vader. Als ze aan het einde van zo’n Efteling-dag vragen wanneer papa nou eens klaar is met werken, is dat best moeilijk uit te leggen.

Een uitje als gezin is anders geworden. Dat hoort nou eenmaal bij succes dus daar zullen we aan moeten wennen.’’

8. Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

‘’Ik weet niet meer wie het tegen me heeft gezegd en wanneer, maar het beste advies is voor mij ‘Vergeet nooit wie je bent en blijf jezelf’. Dat is nog steeds ons levensmotto. Als bn-er is dat soms wel eens lastig. Zeker voor Frans omdat hij zoveel veren toegestoken krijgt. Juist dan moet je je blijven realiseren dat je niet beter bent dan een ander. Gelukkig is Frans ook heel nuchter en staan we samen met beide benen op de grond.’’

 9. Van welk boek was je het meest onder de indruk?

‘’Ik lees veel, kan me helemaal verliezen in een boek. Heerlijk is dat! De meeste indruk maakte ‘Echte mannen eten geen kaas’ van Maria Mosterd. Ze beschrijft daarin de vier jaar die ze in handen was van een loverboy. Ik vond dat verhaal zo heftig. De dingen die ze beschrijft, het is toch vreselijk dat zoiets gebeurt. Het boek heeft natuurlijk wel een raar staartje gekregen doordat blijkt dat ze het allemaal heeft verzonnen. Dat kan ik me bijna niet voorstellen. Zoiets gruwelijks, zo’n hel, dat verzin je toch niet?

Al is dit boek verzonnen, zulke dingen gebeuren wel. Loverboys die eerst het vertrouwen winnen van kwetsbare meisjes en ze daarna helemaal uitbuiten. Die meiden gaan zo ver voor die jongens, doen dingen die zo tegen hun gevoel ingaan. Onvoorstelbaar vind ik dat.  ‘’

 10. Welk element ben je; aarde, water, lucht of vuur?
‘’Overduidelijk aarde. Ik sta met beide beentjes op de grond. Ik weet heel goed wat ik wel en niet wil. Als ik het ergens niet mee eens ben, neem ik geen blad voor de mond. Dat vindt misschien niet iedereen leuk, maar ik maak van mijn hart geen moordkuil. Frans heeft dat ook. Dat is volgens mij een waardevolle eigenschap in de showbusiness.’’

 

Wie is Marloes Duijts?

Geboren: 9 januari 1981 in Zuidland.

Woonplaats: Tiel.

Relatie: Marloes is getrouwd met zanger Frans Duijts. Hij is één van de populairste volkszanger van Nederland. Hij werd bekend als Andre Hazes-imitator en scoorde de laatste twee jaar grote hits met ‘Lieveling’ en ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’.

Kinderen: Jolanda (5), Wilhelmina (3) en Alisha (2).

Opleiding: vbo-mavo en daarna de kappersopleiding.

Carrière: Marloes werkte als kapster. Die carrière heeft ze opgegeven toen Alisha werd geboren. Ze knipt nog vrienden en familie en wil haar werk misschien weer oppakken als de meiden naar school gaan. Tot die tijd is ze druk als fulltime moeder, terwijl Frans overdag in het sloopbedrijf van zijn familie werkt en ’s avonds door het hele land optreedt. Het stel was de afgelopen maanden op tv te zien met de reallife soap ‘Leef je droom’.  

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zes − een =