Samen op de bank

Manon Wouters (27) en Kizzy Roosendaal (28) zijn samen opgegroeid, hebben van alles samen meegemaakt en hun families woonden tijdelijk in één huis. Manon is peettante van Kizzy’s dochter en nu zijn de vriendinnen tegelijk zwanger!

Kizzy: Doordat je zoontje in een stuit ligt is er een keizersnee gepland. Vind je dat vervelend?

Manon – 38 weken zwanger van een zoon.

‘’Het is natuurlijk niet zoals ik het in mijn hoofd had. Ik vind het jammer dat ik geen gewone bevalling mee kan maken, dat ik niet zal weten hoe mijn lichaam reageert op weeën en de geboorte. Maar ja, het is niet anders. Ik krijg een gezond kindje en dat is veel belangrijker! De datum houden we nog even voor ons. Nee, zelfs jij krijgt hem niet te horen Kiz. Het wordt voor iedereen een verrassing. Ik hoop dat ik na de keizersnee niet te veel last heb, want ik wil snel alles zelf doen met de kleine. Lekker tutten samen. Ik wilde altijd graag kinderen. Jij zei wel eens ‘wacht nog even’, maar ik had weinig geduld. Ik wilde zo graag moeder worden, ben altijd gek op baby’s, dat weet je wel. Een kindje van Patrick en mij samen lijkt me het mooiste dat er is. Toen het zover was, kon ik niet wachten om het jou te vertellen. Zo speciaal dat jij het toen al wist. Dat je die nacht had gedroomd dat ik een kindje verwachtte. Jouw reactie dat je tante wordt, ontroerde me. Zo voelt het voor mij ook. Zo leuk dat we tegelijk zwanger zijn. Onze baby’s schelen maar een paar maandjes en zullen echt samen opgroeien. Net als wij.

Het is best bijzonder dat wij zo close zijn geworden. Je was natuurlijk eerst de vriendin van mijn zus. Ik was het kleine zusje dat graag met jullie optrok, maar niet altijd mee mocht doen. Na haar overlijden zijn wij naar elkaar toe gegroeid. Het is fijn dat jij Sabine goed kende. Daardoor kunnen we het verdriet delen, maar ook herinneringen ophalen. Alle grappige en bijzondere momenten, die leuke kleine dingen van mijn zus. Toen ze overleed kwam je vaak langs om te vragen hoe het met ons gezin ging. Veel mensen durfden niks te zeggen, vroegen nooit meer naar Sabine. Terwijl het juist prettig is om over haar te praten. Jij hebt dat altijd goed aangevoeld. Zo hielp je mij door moeilijke tijden heen.’’

Manon: Ik vind het een eer dat ik de peettante van Hailey ben. Moest je daar lang over nadenken?

Kizzy – moeder van Hailey (2), 24 weken zwanger.

‘’Nee helemaal niet! Toen ik zwanger was wist ik meteen dat ik jou daarvoor zou vragen. Onze band is heel sterk, we kennen elkaar ook al zo lang. De tijd dat jullie na de scheiding van jouw ouders bij ons woonden zal ik nooit vergeten. Opeens waren we met zeven vrouwen in één huis. Alle drukte en gezelligheid was ik als enig kind niet gewend, dus ik genoot volop. Jij en je zussen voelden meteen als familie en dat is altijd zo gebleven. Toch vond ik het best eng om jou en Patrick te vragen als peettante en peetoom. Gelukkig waren jullie net zo enthousiast als wij. Al heb je zelf nog geen kinderen, ik kan jou voor de volle honderd procent vertrouwen met mijn kleine meid. Als ze bij jou is, hoef ik me geen seconde zorgen te maken. Hopelijk voel jij dat straks net zo met jouw kleintje.

Het is zo fijn om de zwangerschap en dit gevoel te delen. Bij mijn eerste zwangerschap was je al heel betrokken. Zo lief hoe vaak je langs kwam om te helpen en even mijn groeiende buik aan te raken. Na de geboorte, wipte je ook vaak binnen om naar Hailey te kijken. Soms dacht je dat ik dat vervelend zou vinden, maar helemaal niet! Gezellig juist. En mooi om te zien dat onze dochter zoveel liefde van je krijgt.

Je bent echt de perfecte peettante en ik weet zeker dat je een geboren moeder bent. Zo zorgzaam, geduldig en lief. Ik twijfel er niet aan dat jij precies weet wat je moet doen straks met die kleine. Bij Hailey vond je het al leuk om te helpen. Je gaf haar een flesje, verschoonde haar luier en je vroeg precies hoe alles werkte, waarom iets juist wel of niet kon. Je hebt nu eigenlijk helemaal geen vragen, je weet alles al!’’

April 2014 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 5 =