Samen op de bank

Vriendinnen Cherelle Richard (26) en Yasemin Comert (28) waren in 2011 tegelijk zwanger. Yasemin werd de trotste moeder van Nora-Lina, Cherelle kreeg een miskraam. Nu zijn ze weer samen zwanger. Over een paar maandjes worden hun drie jongens geboren!

Cherelle: Jouw drieling wordt geboren als tweeling.. voelt dat incompleet?
Yasemin – moeder van Nora-Lina (2) en 21 weken zwanger van een tweeling.
‘’Het voelt voor mij niet meer als een drieling, maar als een echte eeneiige tweeling. Natuurlijk was ik verdrietig toen na acht weken het hartje van één van mijn baby’s niet meer klopte. Maar ik was vooral blij dat het met deze twee wel goed ging. Daarom kon ik me er best snel overheen zetten. Ik vind het wel lastig dat ik nooit echt een miskraam heb gehad. Ik bloedde wel, maar het vruchtje was nog steeds te zien op de echo. Best confronterend. Daarom wilde ik die foto’s ook niet hebben. Gelukkig nam de tweeling daarna zoveel ruimte in beslag, dat ik de derde niet meer kon zien op een echo. Hij wordt nu geloof ik opgenomen in mijn lichaam. Gek hè? Ik sta daar verder maar niet bij stil. Ik houd me bezig met die twee kleine mannetjes die nu lekker druk zijn in mijn buik. Ik kan niet wachten tot ze er zijn!
Het is zo leuk dat we allebei jongens krijgen. Dat is voor ons beiden nieuw. Ik denk dat jij een fantastische moeder wordt. Jij bent echt een geboren mama. Zo lief en zorgzaam! Als ik je samen met Nora-Lina of jouw neefjes zie, dan zie ik alleen maar liefde. Je kan urenlang met ze spelen, kriebelt zachtjes aan hun voetjes, je geniet er zo van. Daarom ben ik blij dat je dit nu zelf mee mag maken. Al heb ik daar nooit aan getwijfeld hoor. Ik ben veel nuchterder dan jij en denk altijd dat alles goed komt. Je was zo jong bij jouw miskraam, ik wist zeker dat jij mama zou worden!
Jij bent nu ruim een maand verder dan ik, maar een tweeling wordt vaak te vroeg geboren. Toch hoop ik dat jij eerder bevalt. Dan kom ik gewoon hoogzwanger en met die lieve, kleine stuiterbal van me jouw kant op om jullie samen te bewonderen!’’

Yasemin: Lukt het wel om te genieten van deze zwangerschap? Of ben je bang dat het weer mis gaat?
Cherelle – 26 weken zwanger.
‘’Ja, nu gelukkig wel! Maar de eerste twintig weken heb ik alleen maar lopen stressen. Ik zat constant in onzekerheid, was zo bang dat het weer mis zou gaan. Pas toen ik onze babyboy op de 20 weken echo zag en hoorde dat alles goed was, kon ik eindelijk echt blij zijn.
Die miskraam heeft er ingehakt, dat weet je wel. Ik had zoveel verdriet… We waren zo blij met de zwangerschap. Dat jij ook zwanger was, maakte het helemaal bijzonder. Toen het misging, stortte mijn wereld in. Ik vond het ook best pijnlijk dat wij deze spannende tijd niet meer konden delen. Maar ik heb het jou altijd gegund hoor. Ik was zo blij toen Nora-Lina werd geboren. Ik was zo trots op jou!
Zwanger worden was daarna wel een obsessie voor me. Ik was alleen maar daar mee bezig. Ik snapte gewoon niet waarom het zo lang moest duren. En ik was bang dat ik nooit moeder zou worden. Daar hebben we veel over gepraat. Jij zei gelukkig altijd de juiste dingen. Je stelde me gerust en maakte me samen met Nora-Lina aan het lachen. Zo fijn!
Nu krijg ik ook een baby. Eindelijk! Zijn kamertje is helemaal klaar en de huiskamer ziet eruit alsof onze baby er al is, haha. Ik heb er zoveel zin in. Moeder zijn lijkt me gewoon fantastisch. Ik zie het aan jou en aan mijn zus, jullie genieten zo van die kleintjes!
En hoe speciaal is het dat we onze zwangerschap nu wel kunnen delen. Ik vind het heerlijk om je te bellen over rare kwaaltjes, bijzondere momenten en trots over het eerste schopje te vertellen. En natuurlijk om alle foto’s van onze mooie buiken te delen!
Het is jammer dat we elkaar niet vaker zien. Daarvoor wonen we echt te ver weg. Maar ondanks de afstand zit het goed tussen ons. We weten alles van elkaar en zijn er voor elkaar. Je bent een schatje. Altijd zo lief, enthousiast en positief. Ik ben heel blij met jou als vriendin!’’

Januari 2014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × drie =