The Voice precies op juiste moment

Hoe geweldig Ben Saunders het hele The Voice of Holland-avontuur ook vindt, toch kan de immens populaire kandidaat uit Hoorn niet wachten totdat het is afgelopen. Dan kan zijn zangcarrière eindelijk beginnen. ,,Ik heb nog maar vijf keer anderhalve minuut gezongen, terwijl ik het liefst fulltime op de bühne sta.’’

Ben Saunders beseft eigenlijk niet goed wat er de laatste maanden allemaal is gebeurd. Hij is vanuit het niets uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlanders. Hij treedt op met grote artiesten, heeft twee nummer één hits, een gouden plaat, wordt overal aangesproken, heeft zoveel fans dat hij nauwelijks normaal over straat kan. Zelfs als hij bij de Hema twee lampen koopt, drommen meiden om hem heen en staat het in de krant. Saunders blijft er rustig onder. ,,Voorheen dachten mensen dat ik hun fiets zou stelen, als ik voorbij liep. Nu weten ze hoe ik echt ben’’, vertelt hij thuis op zijn bank met dochter Stacey op schoot. ,,Ik ben geen crimineel of asociaal. Ik houd niet van toneelspelen, doe me niet anders voor dan ik ben. Ik ben gewoon mezelf, zeg wat ik wil zeggen al is het live. Dat zien mensen nu ook en dat vind ik wel cool.’’

Al na de blinde audities weet iedereen wie Ben Saunders is. De zanger met het ruige uiterlijk, onder de tattoos, met gouden tanden en een vechtsport als hobby. Maar ook een nuchtere, rustige Horinees met een stem waar je kippenvel van krijgt en een grote liefde voor zijn dochter. ,,Mijn dochter is het belangrijkste. Ik heb doordeweeks twee papa-dagen. Dan zitten we meestal lekker thuis, ver weg van de bekendheid. Soms staan er op die dagen wel dingen gepland en dan gaat ze gezellig mee.’’ Saunders knuffelt zijn dochter en geeft haar een dikke kus op haar hoofd. ,,Ik wilde altijd bekend worden met zingen en nu is het zover. Hoe cool is dat. Ik krijg weinig slechte kritieken. Ik vind het leuk dat zoveel mensen zo positief over mijn optredens zijn. Die aandacht en waardering is mooi, maar het echte genieten dat doe ik daar op dat podium.’’

Dat is ook de reden dat Saunders niet opziet tegen het naderende einde van het kijkcijferkanon. De finale is op 21 januari 2011. Er gaan nog wat shows aan vooraf voordat hij weet of hij één van de finalisten is, maar hij houdt zich daar niet mee bezig. ,,Het programma is heel tof. De kandidaten vind ik allemaal te gek. De mensen uit mijn team zijn een soort broertjes en zusjes van me geworden. We zijn geen concurrenten, maar een hechte groep vrienden. Het is soms moeilijk dat er steeds mensen wegvallen. Maar dat hoort nou eenmaal bij zo’n show. Het moet toch een keer stoppen en het maakt mij niet uit of ik win of niet. Dit is te gek, maar na de show gaat het echt beginnen. Optredens, een album maken, een tour. Daar heb ik zin in.’’

De laatste maanden is Saunders fulltime bezig met het tv-programma. Hij is zo druk met repeteren, opnames en pr dat hij geen tijd meer heeft voor zijn tattooshop in de Hoornse binnenstad. Zijn vader heeft het werk overgenomen, Saunders is druk met repeteren, opnames, met zijn coaches en pr. ,,Ik heb de laatste maanden veel geleerd. Ik groei met de dag. Door mijn zangcoach kan ik zelfs een noot hoger zingen. Maar ik groei niet alleen vocaal, ook met alles eromheen leer ik steeds makkelijker omgaan.’’

Ben zingt vanaf zijn achtste jaar. Eerst samen met broer Dean, de laatste jaren trad hij op met een funkband. The Voice is niet de eerste talentenjacht waar Saunders aan meedoet. Samen met Dean zat hij in de band van het tv-programma Follow that dream, in 2003 deden ze mee aan voorrrondes van het songfestival. Bij de eerste auditie van Popstars werd Ben zelfs resoluut afgewezen. ,,Ik werd weggestuurd, de jury keek niet eens op toen ik zong. Het is raar dat iedereen nu opeens een handtekening wil of mensen me vertellen dat ze kippenvel van me krijgen. Mijn stem is niet veranderd. Het draait allemaal om timing. The Voice kwam precies op het juiste moment.’’

2010

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =