Voormalig bedrijfsleider Ben Leune gezicht van vernieuwd restaurant

Sfeervolle houten tafels met luxe banken en stoelen, industriële lampen, mooie vaasjes en hebbedingen en een vrolijke kinderspeelhoek. Met op de achtergrond accessoires in houten vakken op een roze wand, terwijl de leukste tekstborden aan de andere kant de groene muur sieren. Het nieuwe restaurant in WoonStore valt bij binnenkomst direct op. Net als het vrolijke gezicht achter de toonbank. Ben Leune: de voormalige bedrijfsleider is de chef-kok in het vernieuwde restaurant van WoonStore.

De meeste klanten en leveranciers kennen hem, zagen hem regelmatig voorbij komen of spraken hem aan voor vragen en opmerkingen. Nog steeds is Ben Leune nauw betrokken bij de woonwinkel waar hij vanaf de oprichting werkt, alleen nu vanaf een andere plek. Hij is de chef-kok van het restaurant bij de in- en uitgang van WoonStore. Hij zorgt elke dag voor verse producten, lekkere zelfgemaakte panini’s, salades en soepen, Nespresso met wat lekkers erbij. ,,Mensen kennen mij van de zaak en opeens verzorg ik hun lunch. Dat levert heel wat verbaasde gezichten en komische reacties op! Voor mij is de switch niet zo gek. Ik heb 17 jaar in de horeca gewerkt en koken is altijd mijn passie gebleven. Geweldig dat ik dat hier weer op kon pakken”, vertelt Ben. ,,Ik ben ziek geweest en wilde eigenlijk niet verder als bedrijfsleider. Dat werk is erg hectisch. Voorheen werd de horeca altijd uitbesteed, maar het leek mij leuk om dit te gaan runnen. Mirjam en Gerjan stemden in, ik heb diverse opfriscursussen gevolgd en we maakten plannen voor de verbouwing.’’

Sfeervolle hoekjes

Alle donkere kleuren in het restaurant maakten plaats voor lichte en trendy gekleurde wanden, houten en lichte meubels, loungebanken, hippe stoelen, frisse accessoires en een vrolijke kinderspeelplek. Het interieur is een afspiegeling van de woonwinkel: veelzijdig met verschillende hoekjes om lekker in weg te zakken, bij te kletsen en te genieten van de buit na een middagje WoonStore. ,,Het ziet er geweldig uit. Klanten zijn heel enthousiast, het wordt steeds drukker. Doordat er verschillende hoekjes zijn met ieder hun eigen uitstraling en stijl, net als in WoonStore zelf, voelt iedereen zich hier thuis. En alle spullen zijn hier natuurlijk te koop.”

Voorheen was er een restaurant voor voornamelijk koffie en gebak, nu heeft WoonStore een mooie lunchroom met op vrijdag een koopavondmenu. De chef-kok maakt alles samen met zijn team. ,,Alle producten zijn vers en zelfgemaakt. Van de panini’s tot de soep, tot de taart en de jus d’orange. We willen onze klanten hier echt verwennen met een goed product en gezelligheid”, aldus Ben. ,,Echte hardlopers zijn de tonijnsalade, ballen gehakt, broodje brie en de geitenkaassalade. Maar ook de tosti wordt veel besteld. Je krijgt dan geen lullige boterham, maar een tosti van oerbrood. Heerlijk! Daarnaast kun je genieten van een Nespresso, zelfgemaakt smoothies en natuurlijk allerlei lekkers bij de koffie.’’

Stamppot

Het personeel van WoonStore at voorheen vaak pizza of patat tijdens de koopavond. Dat moest anders, vonden Mirjam en Gerjan. Nu maakt Ben elke vrijdag een lekkere en gezonde maaltijd. ,,Van spaghetti tot een stamppotje, elke week is anders. Lekker voor het personeel, maar er komen ook al een aantal leveranciers speciaal op de vrijdagavond zodat ze mee kunnen eten. Bij de klanten is het nog niet zo bekend, maar het zal niet lang meer duren voordat ook zij weten dat ze hier op vrijdag moeten zijn voor een lekkere maaltijd en de beste woonartikelen.” Om alvast in de stemming te komen, kun je één van Ben’s favorieten zelf maken. Een frisse salade met gamba’s en mango. ,,Deze salade herinnert mij aan de perfecte vakantie. Zonnetje, strand, sfeervol terras, wijntje en deze frisse salade. Sluit even je ogen tijdens het eten en je voelt waar ik het over heb.” Bon Appetit!

Mei 2014 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × vijf =