Vooruitwerken

Plannen is eerlijk gezegd niet mijn sterkste punt. Regelmatig ben ik te laat omdat ik denk dat ik zeeën van tijd heb. Dan neem ik ’s ochtends alle tijd voor de kranten, pers sinaasappels uit, pak mijn tas rustig in, zet mijn haar in de krul om vervolgens met ontbijt in mijn hand naar de auto te rennen.

Vooruitwerken gaat mij als freelance journalist ook niet zo goed af. Ik werk het best onder grote tijdsdruk, terwijl de ene deadline de andere opvolgt. Dat het dan vaak nachtwerk wordt, vind ik geen probleem. Die slaap haal ik op een ander moment wel in. Maar soms is vooruitwerken handiger. Zoals met een nieuwe sportrubriek voor deze krant. Maanden geleden heb ik afgesproken dat ik verschillende sporten zou uitproberen. Participerende journalistiek: hartstikke leuk!

Ergens na de zomer verschijnt de rubriek. Tijd genoeg om de spierpijn te spreiden. Maar ook tijd genoeg om het voor me uit te schuiven en ander werk voor te laten gaan. Met als gevolg dat ik nu druk ben met allerlei lichamelijke activiteiten. Ik sleep het ene moment met een autoband, schut de volgende avond met mijn heupen tijdens een dansles, sla tegen een bokszak en leer schieten met een handboog.

Ik moet de serie wel snel afronden. Zwangerschapsverlof is vast niet bedoeld om elke dag een andere sport uit te proberen..

NHD Column In 60 seconde 2011 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =